Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sztálingrád - 2010.04.18 (V) - Szentkirály, Halott város

2010.04.13

..:: SZTÁLINGRÁD ::..

 

Rendező és szervező: Sz. A. K. ( Székesfehérvári Airsoft Közösség )
Kontakt: Zolly Alba-Force +3670/4311-817
Helye: Szentkirály halott város.
Képek a pályáról ( hamarosan )
Ideje: 2010 Április 18. Vasárnap
Gyülekezés:8:00-9:00 (utána kapuzárás!)
Kronózás:08.30-tól
Szabályok ismertetése:09.30
Vége: ?
Szabályzat: MASZ !
AEG FPS limit (0,20g BB): 430! Ne gyere ennél erősebb SOROZATLÖVÉSRE ALKALMAS puskával!
Nevezés : 1000CREDIT. ( autentikus öltözetben 500 CREDIT )
Létszám:min 100 fő


Bevezetés

1942-es Fall Blau offenzíva alatt a német Dél Hadseregcsoport véres harcok árán eléri a Szovjetunió déli ipari központját, Sztálingrádot. A csata Németek ostromával, a városért folyó rendkívül intenzív harccal indol…..

Kötelező felszerelés


- 2 db medic szalag
- Megfelelő védőfelszerelések ( mivel a pálya erősen CQB jelegű ezért ajánlott a zárt szemüveg, és az arcvédelem )
- Rajonként legalább 1 darab, működő rádió. (ajánlott 1 db. tartalék !) Mert ha egy rajt nem lehet elérni rádión az mehet haza !
- karóra
- 2 db sárga, ill. piros karszalag ! (mind két karon kell jelölés)
- narancssárga találatjelző kendő, vagy sapka

Célok

Orosz oldal: A városban a kialakított HAP-ok, és a telepített kátyúsak védelme. Az Orosz fő parancsnok, és Századosok utasításainak végrehajtása.
Német oldal: A város védő Orosz erőket felszámolni, a telepített kátyúsakat megsemisített, a HAP-okat elfoglalni. Kijutni a Volga partjáig.

Parancsnokok
Mind a két oldalon kijelölt parancsnok lesz, akinek a szava szent! Az a raj, amely mégis megtagadja a parancsot, az 1. alkalommal félórás pihenőre megy. 2. alkalommal a hadbíróság kivégzi őket és mehetnek haza. A parancsnok nem fog lehetetlen feladatot adni. De ha mégis, Akkor a rajnak legjobb tudása szerint végre kell hajtania!

Orosz parancsnok: Meta A.R.A.T.
Század I Lenyn

Német parancsnok: Zolly Alba Force
Század I Spartan
Század II A Kurd


Medic[/b]
Minden raj dedikált medic-kel rendelkezik. Mindenki kétszer kötözhető, a harmadik találat után a kilőtt ember a visszaállóra megy. Medic-et csak másik medic gyógyíthatja. Kötözés alatt a sebesültet a medic-nek 1 percig fognia kell. A sebesültet a tűzvonalból bármelyik társa kivonhatja. Rajok között átmedicelés lehetséges. Kivérzési idő 5 perc. Az épületben csak egyszer lehet kötözni. A második találat után vár a visszaálló !

Visszaállás
Késelés, kivérzés vagy 3. találat bekapása után a késelt, kivérzett, lelőtt játékos elballag a visszaállóra. Csak a saját rajjal együtt állhat vissza. A rajok taktikai visszaállására van lehetőség.
Visszaállási idő:
- Orosz: minden óra egész, 10, 20, 30, 40, 50 perc-kor
- Német: minden óra 5, 15, 25, 35, 45, 55 perc-kor
Parancsnokok visszaállása: a kijelölt visszaálló helyen, az oda érkezéstől számított fél óra múlva. A parancsnok kilövésétől a visszaállásáig az adott oldalnak szigorú rádiócsend kötelező. Megszegését büntetjük.

Dresscode

Német oldal: sárga karszalag. lencseminta vagy csukaszürke német oldalon játszik, de karszalag kötelező. Autentikus öltözetnél nem kell a karszalag.

Orosz oldal: piros karszalag Autentikus öltözetnél nem kell a karszalag.
civil ruhadarab viselése tilos mindkét oldalon !

Rádió
Csatornák :
1 csatorna Orosz pk.
2 csatorna Orosz I század
3 csatorna Orosz II század

5 csatorna Rendező

6 csatorna Német pk.
7 csatorna Német I század
8 csatorna Német II század


Telepített „katyusa”
Rakéta kilövő imitáció. „Sikoly” rakéta kilövésére alkalmas. (Pirotechnikai besorolása miatt egész évben szabadon használható). Egy sorozat 6 rakéta kilövése. Óránként egyszer használható. A „katyusa” működtetéshez utánpótlást kell szállítani. A „katyusa” megsemmisítése a mellette elhelyezett színes füst elműködtetésével történik.

Aknavető
Gyalogsági aknavető imitáció. Működtetése, a csőbe dobott égő petárdával történik. Az aknavető hordozató, Óránként egyet lő. Az aknavetőt csak a kijelölt utász raj viheti, kezelheti.


Utánpótlás

A játék kezdetekor minden „katyusa” mellett egy sorozatra elegendő rakéta van elhelyezve. Kilövésük után, a rakétákat a bázison található ládából pótolni kell. Az utánpótlás felvételét a ládában lévő beírón jegyezni kell!

A német aknavető öt lövésnyi ellátmánnyal kezdi a játékot, melyet a parancsnokságon található ládából lehet pótolni. Az utánpótlás felvételét a ládában lévő beírón jegyezni kell!