Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Menekülés a pokolból - 2010. 02. 21. (V) - Császár

2010.01.06

----- .: Menekülés a pokolból :. -----

 

Helyszín: Császár
Játékszervező: Alba Force Zolly (elérhetőség: pm vagy +36 70 431 1817), BW Tibesz
Rendezők: A.R.A.T. Tibi
Időpont: 2010-02-21 Vasárnap
Gyülekező: 07:00-tól
Kezdés: 10:00
Befejezés: :)
Reg. díj: 10:00
Szabályzat: ÁASZ 2.0 + kiegészítő szabályok


Bevezetés

1942-es Fall Blau offenzíva alatt a német Dél Hadseregcsoport véres harcok árán eléri a Szovjetunió déli ipari központját, Sztálingrádot. A Volga partjáig nyomul előre, de a várost bevenni képtelen. Az utcai harcok egészen a tél beáltáig húzódnak, ám komolyabb eredményt egyik fél sem ér el.
1942 novemberében a szovjet vezetés utasítást ad az Uran-terv végrehalytására, amely áttörve a szárnyakat bekeríti Sztálingrádot. A német erők szovjet acél gyűrűbe szorulnak. A bent rekedt német védők ígéretet kapnak a légi utánpótlásra és a későbbi felmentésre. Az ígéretet azonban az erős ororsz légvédelmi tűz meghiusította.
1942 decemberében a német hadvezetés megindítja Wintergewitter hadművelet...


Kötelező felszerelés

- 2 db medic szalag
- Megfelelő védőfelszerelések (szemüveg, bakancs stb...)
- Rajonként legalább 1 darab nagy teljesítményű, működő rádió.
- Óra
- 2 db sárga ill. piros karszallag
- narancssárga találatjelző kendő, vagy sapka

Célok

Orosz oldal: Várost körülvevő ostromgyűrű fenntartása, védők tüzérséggel való térdre kényszerítése.
Német oldal: Várost körülvevő ostromgyűrű áttörése, telepített „katyusák” és hidfőállások megsemmisítése.

Parancsnokok

Mind a két oldalon kijelölt parancsnok lesz, akinek a szava szent! Az a raj, amely mégis megtagadja a parancsot, az 1. alkalommal félórás pihenőre megy. 2. alkalommal a hadbíróság kivégzi őket és mehetnek haza. A parancsnok nem fog lehetetlen feladatot adni. Ha mégis, azt a rajnak legjobb tudása szerint végre kell hajtania!


Orosz parancsnok: A.R.A.T. Meta
Német parancsnok: Alba Force Zolly

Medic

Minden raj dedikált medic-kel rendelkezik. Mindenki kétszer kötözhető, a harmadik találat után a kilőtt ember a visszaállóra megy. Medic-et csak másik medic gyógyíthatja. Kötözés alatt a sebesültet a medic-nek 1 percig fognia kell. A sebesültet a tűzvonalból bármelyik társa kivonhatja. Rajok között átmedicelés lehetséges. Kivérzési idő 5 perc.


Visszaállás

Késelés, kivérzés vagy 3. találat bekapása után a késelt, kivérzett, lelőtt játékos elballag a visszaállóra. Csak a saját rajjal együtt állhat vissza. A rajok taktikai visszaállására van lehetőség.

Visszaállási idő:
- Orosz: minden óra egész, 10, 20, 30, 40, 50 perc-kor
- Német: minden óra 5, 15, 25, 35, 45, 55 perc-kor

Parancsnokok visszaállása: a kijelölt visszaálló helyen, az oda érkezéstől számított fél óra múlva. A parancsnok kilövésétől a visszaállásáig az adott oldalnak szigorú rádiócsend kötelező. Megszegését büntetjük.


Dresscode

Német oldal: sárga karszallag (lencseminta vagy csukaszürke német oldalon játszik, de karszallag kötelező)
Orosz oldal: piros karszallag
Bármilyen civil ruhadarab viselése tilos!


Telepített „katyusa”

Rakéta kilövő imitáció. „Sikoly” rakéta kilövésére alkalmas. (Besorolása miatt egész évben szabadon használható). Egy sorozat 6 rakéta kilövése. Fél óránként egyszer használható. A „katyusát” csak a 2 kijelölt tüzér raj kezelheti. A rajokat az orosz parancsnok váltogathatja. A „katyusa” megsemmisítése a mellette elhelyezett szines füst elműködtetésével történik. A működtetéshez utánpótlást kell szállítani.


Aknavető

Gyalogsági aknavető imitáció. Működtetése, a csőbe dobott égő petárdával tőrténik. Az aknavető hordozató, negyed óránként egyet lő. Az aknavetőt csak a kijelőlt utász raj viheti, kezelheti.

 


Utánpótlás

 

A játék kezdetekor minden „katyusa” mellett egy sorozatra elegendő rakéta van elhelyezve. Kilövésük után, a rakétákat a bázison található ládából pótolni kell. Az utánpótlás felvételét a ládában lévő beírón jegyezni kell!

 

A német aknavető öt lővésnyi ellátmánnyal kezdi a játékot, melyet a parancsnokságon található ládából lehet pótolni. Az utánpótlás felvételét a ládában lévő beírón jegyezni kell!


Térkép és egyéb feladatok később!