Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forradalmak 2. - 2008. 11. 9. - Császár

2008.10.30

 

 

----- .: Forradalmak 2 :. -----

2008. november 9.

 

Helyszín: Dad-Császár, volt szovjet rakétatechnikai bázis

 

GPS / Google Earth: 47°30'1.34"N  / 18°11'16.74"E

http://www.difot.hu/cs_laktanya.kmz

Szervező: Alba Force Airsoft SE.

Elérhetőség: Koncz Zoli – 0620/933 1064, vagy www.albaforce.atw.hu

Regisztrációs díj: 500 Ft (játékszervezés kassza)

Jelentkezni:  www.albaforce.atw.hu játékok rovata, illetve csigga@tvn.hu

FPS limit a MASZ szerint! A játéknak CQB része is lesz!

 

 

Időpontok:

- Kiérkezés:  8: 00 – 9: 00-ig;  (9: 00-kor kapuzárás)

- Kronózáz:  Folyamatosan az érkezéstől

- Eligazítás:  9: 00-9: 30-ig (teljes felszereléssel), kezdőpontok elfoglalása.

- Kezdés:  9: 30-tól

- Vége: 16:30

 

 

1987- ben az Omagh melletti kis falucskában – Írország megszállt részén – lezajlott a véres csata, ahol az angol erők fölényesen lemészárolták az ír forradalmárokat (akik közül csak egy maradt életben, Imike ;-) ), ezáltal elszabadult a pokol.

            Az IRA megfelelő „reklámhadjárattal” maga mellé állította az ír népet, majd szabadkezet adott nekik. Rendszeressé váltak a molotovkoktél-dobálások, rajtaütések. Minden ír szív – a közös célért – az angolok elpusztításáért dobban. Ennek hatására az ír kormány felbontotta az angolokkal kötött békeszerződést és hivatalosan is hadat üzent. (Utóiratban megírták, hogy azt a vén, szottyadt banyát belevágják a Temzébe. :-P)

Az angolok válaszlépésként kihirdették a teljes körű megszállást, a hadseregen kívül minden karhatalmi szervet visszahívtak, a hadsereg létszámát megsokszorozták, majd Dublinra 24 órás szőnyegbombázást mértek. Minden Írországban tárolt titkos dokumentumot, illetve a hírszerzőket is visszarendelték a biztonságos Angliába. Az iratokat szállító repülőgép, a felszállást követő percekben, az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt az ír területek fölött felrobbant. A robbanás következtében a szállított dokumentumok szétszóródtak ír területen.

Mivel az iratok tartalmazzák az összes beépült titkos ügynök adatát, ezért az angolok nagy erőkkel megkezdik azok felkutatását. A beépült angol ügynökök jelentették, hogy az ír hadsereg is megkezdte a dokumentumok keresését.

 

 

 

Feladatok

1. Feladat: Mindkét oldal a pályán elhelyezett ismeretlen számú „titkos dokumentum” felkutatására indul, melyet a saját HQ-ra kell szállítani.

           

            Titkos dokumentumok (a félreértések elkerülése végett):

                        - Nagy méretű borítékok, melyeket csak a HQ-n szabad kinyitni

                        - Tartalma: 3 db medik szalag, 2 db új boríték koordinátája

 

-          A megtalált boríték mellett található egy befóliázott A/4-es lap, melyen látható a boríték sorszáma, illetve egy újabb boríték koordinátája. A lap a helyszínről nem eltávolítható, valamint nem rejthető el! A fólián belül található még egy petárda, melyet a boríték elszállítása előtt fel kell robbantani a helyszínen (ez szimbolizálja az iratokat védő biztonsági rendszer eltávolítását).

-          Egy raj egyszerre csak 1 borítékot szállíthat.

-          A borítékok rabolhatóak!

 

2. Feladat: Mindegyik oldalnak, a rendezők által felállított HQ-t védelmeznie kell, mivel azok támadhatóak, illetve kifoszthatók is. (A kifosztás során is 1 raj csak 1 borítékot szállíthat!) A HQ-ról egy előre kijelölt parancsnok vezeti az oldalát. Biztosítja a folyamatos információáramlást, szervezi a rajok mozgását. (Amelyik raj megtagadja a parancsot, az fél órás büntetést kap valamelyik visszaálló ponton.

 

Medikelés

  Találat esetén a „sérült” „-Megvolt!”-ot ordít  és „–Medik! – Medik!” kiáltással kivonul a tűzvonalból (DE NEM A CSAPATHOZ SÉTÁL VISSZA!),  majd hangosan kéri a kötözést. A „sérültet” a saját egységből bárki bekötözheti. Fontos, hogy ténylegesen be kell kötözni a sérültet, jól láthatóan, valamelyik karján! Tilos az egységek közötti „átmedikelés”! A raj tagjait addig és annyiszor lehet kötözni, ahány szalaggal rendelkezik a raj. Ha elfogyott a kötöző, és a raj egy tagja újabb találatot kap, akkor az egész rajnak vissza kell állnia! Pl. „-Megvolt! „Delta” visszaáll!” és fehér kendővel (narancs kendő, narancs sapka) a fején az egész raj a visszaállóra indul. Ha mindenki találatot kapott és így nincs senki, aki medikelhetne, szintén visszaáll az egység.

A játékon csak a szervezők által biztosított és megjelölt medikszalagok használhatók! Ha valaki más szalagot használ, azt a rajával együtt azonnal kizárjuk a játékból!

 


Kötelező felszerelés:

 

-          Fehér/ narancs kendő, vagy sapka

-     Piros, illetve Kék karszalag

-          Kinyomtatott játékkiírás (ill. ismerete a fejedben)

-          Védőfelszerelés

-          Alkalomhoz illő ruházat :-)

-          Zseblámpa / taktikai lámpa (bunkerek)!

-          Rádió (Rajonként minimum 1 kötelező, melynek meglétét ellenőrizzük! Rádió hiánya esetén a raj nem vehet részt a játékon!)

 

Az Alba Régiánál már jól bevált szabályokat mi is alkalmazzuk:

Akinél hiányzik kötelező felszerelés, vagy nem ismeri a játék szabályait (és ez kiderül), az a játékból azonnal kizárásra kerül, illetve abban nem vehet részt! Ezt a szervezők az eligazításkor, illetve a játék során kérdésekkel és szemrevételezéssel folyamatosan ellenőrzik.

 

Már működik az ún. „bizalmik” rendszere, akik a szervező által kijelölt emberek. Ők csak probléma esetén fedik fel a kilétüket. Ha valaki valamilyen szabályt nem ért, vagy megszeg a játék közben, a bizalmik segíteni fognak, rendre fogják utasítani, illetve egyértelműen szándékos szabályszegés esetén a játékból való azonnali kizárás a következmény! Szervezővel, bizalmival vitának helye nincs! Ha bármely okból nem tudod elfogadni a döntésüket, csendben összepakolsz és hazamész. Játékosnak intézkedési joga nincs!

 

Idézet a készülő ÁASZ-ből: „A szervezők, bizalmik vagy játékvezetők kötelesek első alkalommal figyelmeztetni, második alkalommal végelegesen eltávolítani és a további airsoft játékoktól eltiltani mindenkit, aki a találatok hangos vagy szabályszerű jelzésére nem képes. Ugyanígy kell eljárni a kilőtt státusztát nem megfelelően jelző játékossal szemben. Az ilyen játékos az alkalmatlan viselkedésével nem egyértelmű szituációkat teremt, mellyel rontja a játék hangulatát és minőségét.

 

18 év szabály! A szervezők és a terület tulajdonosai szigorúan megtiltják, hogy a játékon 18 év alatti személy részt vegyen! Kivétel: Állandó szülői felügyelettel (azaz a szülő is játszik).

 

Szabályzat: MASZ + kiegészítő szabályok, melyek a MASZ-t felülírják!

 

Egyéb speciális szabályok:

 

- Szünet NINCS, evés, ivás a visszaállókon.

- Épületből kifele, és kintről az épületbe a sorozatlövés engedélyezett, az épületen belül csakis egyes lövés (arcvédő használata erősen ajánlott)!

- TILOS a „locsolás”! Csak 5-10 BB-s sorozatok engedélyezettek. Büntetés: 1. figyelmeztetés, 2. büntetés, 3. kizárás! Kivétel tényleges géppuskák M249, RPK, stb.

 - Nincs anyázás! Ha 59x találtak el, akkor 59x mondod azt, hogy "Megvolt!", és semmi többet! Bármilyen hangos szóért, vitatkozásért és a nem fair játékért figyelmeztetés, majd azonnali kizárás jár!

- Dobatni csakis hátulról lehet, 5m -en belül, maximum két főt! Minden más esetben kötelező tüzelni! A dobatottak nem állhatnak ellen! Nem kell bekiabálni a találat tényét, csupán szép csendben fel kell tenni a fehér kendőt, és el kell indulni az adott visszaállóra! Ha szabályos dobatás során a dobatott visszalő, az azonnali és végleges kizárással jár.

- Fejre lövést leadni szigorúan TILOS! Kivétel, ha egyértelműen nincs más látszó felület, mely esetben a célzott fejlövés szabályos eljárás!

- Kijelölt visszaállók nem támadhatóak!

- Pirotechika TILOS, füst nyílt területen, korlátozott számban használható, épületben tilos!

 

 Jelentkezés:

Nem oldal szerint, szervezők döntik el ki, hol harcol. A játékon 5-6 fős rajok lesznek (kész rajok jelentkezését is elfogadjuk, névsorral)

 

Különleges kívánságokat a jelentkezéskor jelezzétek (ki, hol, kivel szeretne játszani)!

 

 

 

Egyéb információkat a játék elején, illetve közben tudatunk a résztvevőkkel!